Van iedere tuin kun jij jouw droomtuin maken. Het maakt niet uit of jij een grote of een kleine tuin hebt. Wil jij een kleine tuin inrichten? Dan is het belangrijk om te weten waar je op moet letten: zo kun jij een ruimte optimaal benutten en hier een heerlijke plek van maken waar je iedere dag weer van geniet. Ontdek hier de belangrijkste aandachtspunten voor het inrichten van een kleine tuin!

Bepaal wat voor soort tuin jij wilt

Voordat jij een kleine tuin gaat inrichten is het belangrijk om te weten wat je graag wilt. Wat wil jij veranderen aan de huidige buitenruimte van je woning om hier iets moois van te maken? Kijk eerst naar wat je mist in je tuin, wat je anders zou willen en welke stijl jij mooi vindt. Wellicht wil je een strakke, moderne tuin of juist een weelderige tuin met veel verschillende planten. Ieder type tuin vraagt om een andere aanpak, bijpassende tuinmeubelen en leuke accessoires (Poster de jardin). Daarom doe je er goed aan om je wensen te bepalen en online inspiratie op te doen.

Zo laat je jouw kleine tuin groter lijken

Een kleine tuin hebben hoeft niet te betekenen dat je hier niet het optimale uit kunt halen. Want ook een kleine ruimte kun je groter laten lijken met het toepassen van de juiste elementen. Er zijn meerdere manieren waarop je dit kunt realiseren. Onder andere het diagonaal aanleggen van tegels is een manier om een tuin optisch groter te laten lijken. Ook het toepassen van lichtgekleurde oppervlakken behoort tot je mogelijkheden. Een reflecterend interieur draagt ook bij aan een ruimtelijk gevoel.

Lees ook:  Stap Over op Duurzaam Gazononderhoud voor een Milieuvriendelijke Tuin

De leukste accessoires voor jouw kleine tuin

Accessoires zijn een belangrijke manier om jouw kleine tuin gezellig aan te laten voelen. Dit kan op verschillende manieren. Creëer je een gezellige zithoek? Dan horen daar natuurlijk mooie tuinkussens bij. Ook kun je een heerlijk pluche deken (Couverture de peluche) voor koude nachten neerleggen of sierkussens (Coussins décoratifs). Er zijn volop mogelijkheden om met accessoires een sfeervolle tuin te creëren. Laat je online inspireren op bijvoorbeeld Jardin et terrasse pagina.

Waar moet je op letten?

Een kleine tuin inrichten hoeft je geen beperkingen op te leggen. Het is juist een manier om iets creatiefs met een kleine ruimte te doen. Waar moet je in ieder geval op letten bij het inrichten van een kleine tuin?

Rechte lijnen vermijden: een tuin is meestal een vierkante ruimte en als je een kleine tuin hebt, zal dit ook wat meer aanvoelen als een soort box. Dit kun je oplossen door golvende lijnen in te zetten. Denk hierbij aan een bocht in bestrating of het gazon.

Planten met compacte vorm: ieder detail telt bij planten. Kies daarom voor kleine planten die niet snel zullen groeien, zodat je nauwelijks hoeft te snoeien.

Variatie in texturen: tuinen zijn vaak in een stijl gelegd en dit kan een ruimte kleiner doen lijken. Door gebruik te maken van zowel gazon als een bloembed of grind met een zwarte houten schutting zorgt ervoor dat een tuin meerdere texturen krijgt.

Ontdek ook 30 x posters de jardin tendances pour un jardin de charme